Håndverkerkontrakt

Skal du ha arbeider utført i huset eller leiligheten kan det være lønnsomt å inngå en skriftlig avtale med håndverkeren. Dette sørger for at det er klare, tydelige føringer på hva som er avtalt. Man unngår misforståelser og kan forhindre eventuelle konflikter knyttet til oppdraget. Samtidig vil det være en ekstra sikkerhet for deg som forbruker og for håndverkeren at alt er skrevet ned skulle det dukke opp uenigheter underveis. De aller fleste håndverkere og håndverkerselskap setter pris på en slik avklaring på forhånd. Det er fordyrende for alle parter med uenigheter og konflikt

Her finner du en mal for en slik håndverkerkontrakt utarbeidet med hjemmel blant annet i håndverkertjenesteloven.

Utover denne kontrakten er det viktig med en tydelig og omfattende beskrivelse av oppdraget i sin helhet. Det kan være en god investering å bruke tid på dette. Sørg for at den er skriftlig og at håndverkeren har forstått hva du faktisk ønsker. Det er det viktigste dokumentet i forbindelse med denne avtalen. Dette bør legges ved kontrakten for referansens skyld. Det samme gjelder tilbudet fra håndverkeren som bør være basert på den nevnte beskrivelsen. Disse to vedleggene bør være hovedgrunnlaget for avtalen.

Dersom du skal utføre større arbeider som for eksempel totalrenovering eller oppføring av nybygg er det behov for en mer omfattende avtale. Da kan vi anbefale Standard Norge sin kontrakt som oppfyller flere krav.

Kontakt din finansrådgiver i dag!

Dersom du ønsker å komme i kontakt med en av våre dyktige rådgivere, kan du gjøre dette ved å enten ringe oss direkte via knappen under eller ta kontakt via skjemaet.

Vi garanterer at du blir ringt tilbake eller kontaktet via skjema innen 24 timer etter din forespørsel.

98 68 77 71

Vi ringer deg!