Tvangssalg

Unngå tvangssalg

Tvangssalg av bolig er en uheldig og uønsket situasjon, som oppstår dersom du ikke har klart å betale renter eller avdrag på boliglån som er pantesikret i boligen din. Folk flest forbinder derfor tvangssalg med noe negativt som de ønsker å unngå.

Et tvangssalg skjer heldigvis ikke over natten. I forkant av et tvangssalg har det vanligvis vært en lengre prosess. I en ”typisk” situasjon begynner prosessen med at du får et inkassovarsel om utestående krav. Inkassoselskapet informerer også om at de kan gå til rettslige skritt om det utstående kravet ikke betales innen en gitt frist. Dersom det oppstår uenigheter eller du ikke betaler det utestående kravet, kan det sendes en forespørsel til tingretten om begjæring av tvangssalg. I så tilfelle er det opp til tingretten å avgjøre hvorvidt din bolig skal legges ut for tvangssalg. Du vil selvsagt få et varsel via post om at en slik begjæring er sendt inn.

Vær tidlig ute
Tvangssalg kan dempe prisen av din eiendeler.

Folk flest vil som nevnt unngå tvangssalg. Det handler blant annet om at det ikke er like lønnsomt å selge bolig eller andre eiendeler på tvangssalg. Har prosessen gått så langt har ikke en kjøper de samme rettighetene som ved et fritt salg. Kjøper kan for eksempel ikke tegne eierskifteforsikring og muligheten til å klage over feil og mangler ved bolig eller eiendeler er begrenset.

Tvangssalg innebærer derfor en betydelig risiko for kjøper og denne risikoen virker prisdempende. I tillegg til kjøpers risiko virker det også prisdempende at budrunden i et slikt salg kan være en langtekkelig prosess. Et eventuelt bud skal stå i seks uker og stadfestes av tingretten og deretter har eier rett til å anke stadfestelsen. Det kan derfor gå lang tid fra det høyeste budet er godkjent til en kjøper i realiteten kan overta boligen.

For å få en god pris på din bolig er tvangssalg åpenbart ikke å foretrekke. Enkelte mener at prisen på boligen din kan reduseres med så mye som 15 prosent. Dette gjelder spesielt på små tettsteder hvor nyheten om tvangssalg fort kan spre seg.

Det lønner seg alltid å selge boligen frivillig. Ikke vent til tvangssalg blir en realitet for deg. Vær tidlig ute og søk rådgivning hos de profesjonelle. Vi i BoligFinans AS hjelper deg med å finne en løsning tilpasset din situasjon.

Dersom du har behov for ytterligere rådgiving eller juridisk bistand kan vi anbefale å kontakte faglig juridisk bistand. Vi samarbeider med Advokatfirmaet Suleiman og Co

Refinansiering u sikkerhet
kr
255000
År
5År
1År15År

Kr

kr

kr
Refinansiering m sikkerhet
kr
7550000
År
25År
1År30År

Kr

kr

kr

1

Søknad

Oppgi den forespurte informasjonen. Vi kan søke til flere banker med ett enkelt klikk.

2

Velg tilbud

Dersom søknaden din blir akseptert, gir vi deg en oversikt slik at du kan sammenligne tilbudene

3

Få lånet

Velg tilbudet som passer best for dine behov og få penger fra banken inn på kontoen din

Ofte stilte spørsmålHar du spørsmål til oss? Våre rådgivere står klare til å hjelpe deg!

kontakt@bf.no
98 68 77 71

Man-Fre: 09:00-17:00

Boligfinans AS er agent for forskjellige banker, og vi hjelper privatpersoner i hele Norge med å finne den beste finansielle løsningen. Vi hjelper med blant annet privatøkonomi, forbrukslån, boliglån, mellomfinansiering, refinansiering med sikkerhet i bolig, refinansiering uten sikkerhet og omstartslån.

Boligfinans AS tilbyr en tjeneste som binder lånesøker opp mot långiver. Det er kostnadsfritt å motta lånetilbud fra oss. Du velger selv om du ønsker å benytte deg av tilbudet eller ei.

Boligfinans AS jobber med flere aktører i markedet, og vi kan skaffe lån fra 2.95% -11,25% Hvilken rente du får avhenger av din økonomiske situasjon, verdien og beliggenheten på din bolig, inntekter, utgifter og andre gjeldsforpliktelser du har.

Endelig rente blir satt når du har mottatt lånetilbud av banken.

Etter at Boligfinans AS har mottatt alle dokumenter som trenges for å behandle lånesøknaden bruker vi 7 dager på boliglån.

Ja, Boligfinans AS kan hjelpe deg med mellomfinansiering, ta kontakt med våre dyktige rådgivere for riktig veiledning.

Vi i Boligfinans AS har lang erfaring med å hjelpe mennesker som av ulike grunner opplever å få nei av banken sin når de søker om lån. Vi har flere banker vi samarbeider med som har mulighet for å se bort fra fortiden og fokusere på fremtiden.

Det er ofte en kombinasjon av flere faktorer som er avgjørende for om du får et lånetilbud eller ikke. Banken har tatt denne beslutningen basert på en omfattende vurdering av søknaden din, i tillegg til kredittopplysninger. Bankene vurderer også om lånet du har søkt om vil utgjøre en risiko for økonomien din, og om de er villige til å påta seg risikoen lånet innebærer. I tillegg til dette har bankene en frarådningsplikt overfor kunder med høy risiko.

Ja, Boligfinans AS har rutiner for arkivering og sletting av personopplysninger. Boligfinans AS setter sine kunders personvern høyt og forsikrer at deres personvern ivaretas i overensstemmelse med de krav som stilles i gjeldende lovgivning.

Herunder forsikrer Boligfinans AS at opplysningene lagres på en sikker måte i henhold til enhver tids gjeldende personvernlovgivning, samt at opplysningene ikke vil komme uvedkommende til kunnskap. Se personvernerklæring for mer info.

Våre samarbeidspartnereVi samarbeider med en rekke banker og finansinstitusjoner. Her ser du et utvalg av de vi jobber med.